Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!

Nem fenyegeti járvány az óvodásokat

nem_fenyegeti_jarvany_az_ovodasokatAz Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hivatalosan is megerősítette, hogy bakteriális fertőzés okozta agyvelőgyulladásban halt meg az a szentgotthárdi óvodás kislány, akinek haláláról hétfőn értesült az ÁNTSZ. Stánitz Éva, megyei tisztifőorvos hangsúlyozta, hogy mindössze egyetlen megbetegedésről tudnak, így nem kell járványtól tartani. Az ÁNTSZ szakemberei a helyszínen lefolytatták az ilyen esetekben szükséges vizsgálatokat, és megtettek minden óvintézkedést, hogy elejét vegyék a betegség továbbterjedésének.

A tisztifőorvos elmondta, hogy ez a megbetegedés bakteriális eredetű, és antibiotikumok használatával a kialakulása megelőzhető. Ahhoz, hogy valaki megfertőződjön a kórokozóval, szoros kontaktusra van szükség, de még ebben az esetben is ritka, hogy a betegség lefolyása ennyire gyors és végzetes kimenetelű legyen. Valószínű, hogy a szentgotthárdi kislány érzékenyebb volt a kórokozóra, ez pedig nagymértékben hozzájárult tragikus halálához

A szakember elmondása szerint mintegy nyolcvan ember került közvetlen kontaktusba a kislánnyal, számukra a hatóság biztosította a megelőzéshez szükséges antibiotikumot. Stánitz Éva felhívta a figyelmet arra, hogy a betegség kezdeti tünetei nagyon hasonlóak az ősszel egyébként gyakori hurutos megbetegedésekhez, de ez a fertőzés jellemzően magas lázzal jár. Az ÁNTSZ munkatársai részletesen tájékoztatták az óvodába járó gyerekek szüleit, és azt javasolják, hogy a biztonság kedvéért már a legkisebb tünetekkel is azonnal forduljanak orvoshoz. Miután az óvoda épületének fertőtlenítése megtörtént, az ÁNTSZ nem látja indokoltnak az intézmény ideiglenes bezárását.

A szentgotthárdi Játékvár óvodában hétfő reggel szereztek tudomást a kisgyermek haláláról, és azonnal értesítették az ÁNTSZ-t – mondta el Kovács Tiborné Salfai Katalin, az intézmény vezetője. Miután beigazolódott, hogy a kislány halálát fertőzés okozta, mindenben együttműködtek az egészségügyi hatósággal, és az ő segítségükkel tájékoztatták a szülőket is. Az óvodába összesen 230 gyerek jár, de kedd reggel a gyermekek felét otthon tartották a szülők. Az intézményben mindenkit megrázott a kislány halála, az óvónők a kicsik életkorának megfelelően próbálják elmagyarázni, hogy mi történt.

Az önkormányzat mindenben támogatja az egészségügyi hatóság munkáját, és igyekeznek segítséget nyújtani a gyászoló családnak.

nol.hu

Friss cikkek

felvi2015
Már csak pár napja maradt azoknak, akik szeptembertől valamely felsőoktatási intézményben kívánják tanulmányaikat folytatni, hogy beadják jelentkezésüket. A jelentkezési határidő 2015. február 15. éjfél. A... Tovább!
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során. A középfokú felvételi... Tovább!
9osztaly
Szerdán számolt be cikkében a Magyar Nemzet arról, hogy a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója kihelyezett mezőkövesdi ülésén többek között a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyalásokat folytat. Rogán... Tovább!
tablet
Az utóbbi években egyre nagyobb területet hódít el a digitális alapú oktatás. Ez talán nem is csoda, hiszen a passzív részvételt élményszerű, interaktív tanulássá varázsolja át. Január végén a Samsung cég újabb... Tovább!
papir_repulo
A gimnáziumi férőhelyek csökkentése ellen és a továbbtanulás mellett álltak ki az MTA munkatársai egy új tanulmányukkal. Az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének hét kutatója „Az érettségi védelmében” című... Tovább!
dualis
Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár tájékoztatása szerint jövő szeptembertől közel 800-an kezdhetik meg felsőoktatási tanulmányaikat duális képzésben. 17 oktatási intézmény már jelezte, hogy... Tovább!
mta_tamogatas
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) ősszel hirdette meg programját, amelynek keretében olyan kutatási terveket támogatnak, amelyek az iskolai tanulást segítő módszerek vizsgálatát és fejlesztését célozzák meg. A... Tovább!
radiator
A Napi Gazdaság 19 hazai egyetem körében végzett összegzése szerint 12 egyetem függeszti fel részlegesen működését a karácsonyi ünnepek alatt. A leállások rektori utasításra történnek, és az intézkedés előre... Tovább!
felső banner
Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner