Header-banner
felső banner
diákmunka
Nyaranta több ezer diák vállal munkát. Gyakran csak a nyaralásra való szeretnék megkeresni, de sok olyan diák is munkát vállal, aki a tanulmányai folytatására szánja a keresetét. A munkák nagyon változatosak,... Tovább!
hand
Egy, a Magyar Közlönyben október végén megjelent minisztériumi rendelet értelmében a két tannyelvű iskoláknak a jövőben új kritériumoknak kell majd megfelelniük. A rendeletben foglalt feltételek a szakértők... Tovább!
vizsga
Az idei tanévben az iskolák több mint fele nem tart majd felvételi vizsgát, hanem az általános iskolai tanulmányi eredmények alapján rangsorolja és veszi fel a tanulókat. 487 középiskola írta elő, hogy a hozzájuk... Tovább!
okj_kepzes
Az Okj-s képzések nagy népszerűségnek örvendenek, ami nem is csoda. Rengetegféle képzés közül választhatunk, a tanfolyamok bőségét látva ugyanakkor felvetődhet a kérdés: melyik is lenne számunkra a legmegfelelőbb... Tovább!
ujjfestes
Lassan közeleg az óvodaválasztás ideje, nehéz időszak ez sok szülőnek. Nehéz, mert nem könnyű eldönteni, hogy a kicsi megérett-e az óvodára, befogadja-e az intézet. Sokan féltik is a gyereket, hogy hogyan fogja... Tovább!
http://pte.hu/karok
A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Karán (PTE PMMIK) nemrég rendezték meg a II. Regionális Műszaki Felsőoktatási Fórumot. A találkozó fő célja a műszaki, mérnöki és informatikai... Tovább!
valtozhat_a_koznevelesi_torveny
A kormány kedden benyújtotta a köznevelési törvény módosítására vonatkozó javaslatát. A 25 oldalas dokumentum szeretné rögzíteni, hogy a tanítási év zavartalan lebonyolítása érdekében a köznevelési intézmény... Tovább!
podium
Változás állt elő a HVG felsőoktatási rangsorában: a felsőoktatási intézmények élére a Semmelweis Egyetem (SE) került, megelőzve ezzel az évek óta listavezetőnek számító Eötvös Loránd Tudományegyetemet (ELTE). Az... Tovább!
iskolai_stressz
A stressz folyamatos feszültséggel járó válaszreakció egy negatív ingerre, amely nem kíméli a fiatalokat sem. Vannak olyan felmérések, amelyek szerint a diákok fele küzd a stresszel az iskolákban. Ennek... Tovább!
szegregacio
Az EMMI képviselői és civil szakértők részvételével csütörtökön megtartották az új kormányzati ciklus első Antiszegregációs Kerekasztal megbeszélését. A tegnapi ülésen a területi alapon kialakuló szegregációt... Tovább!
felső banner

Online Köznevelési Magazin | KozNev.hu

A koznev.hu egy nonprofit portál, melynek célja, hogy minél szélesebb körű információval lássa el a Magyar oktatási rendszerrel érdeklődőket korosztálytól és nemzetiségtől függetlenül. Ha bármi ötlete, észrevétele van ahhoz, hogy miként tudnánk oldalunkat még inkább hasznossá tenni, kérjük jelezze elérhetőségünkön. Kellemes olvasást!

Header-banner

Bejelentkezés

jobb alsó banner
Header-banner