óvoda
A családi napközi

A magánóvoda és a magánbölcsőde mellett, egy harmadik utat képviselnek a családi napközik, azaz közismertebb nevükön a CsaNák. A legfontosabb különbség, hogy a családi napköziknek nincs pedagógiai programjuk. Nem is tartozik a kö... Tovább!
óvodások
Hazánkban, jelenleg többféle lehetőség közül választhatnak a szülők, amikor a gyermekük óvodai elhelyezésén gondolkoznak. Az állami bölcsődék és óvodák mellett magánóvodák, családi napközik, Waldorf és Montessori módszerek alapján működő intézmények... Tovább!
olvasas
Az iskolákban az elmúlt évtizedekben, bevett pedagógiai eszköz volt az olvasónapló. A diákok, a kötelező olvasmányokról számoltak be a segítségükkel. A célja tulajdonképpen annak ellenőrzése volt, hogy a diákok elolvasták-e az adott művet, valamint,... Tovább!
munkasok
Hazánk Európai Uniós csatlakozásával, jelentősen egyszerűsödött a külföldi munkavállalás. Az elmúlt évtizedben aztán, régen látott kivándorlási hullám ütötte fel a fejét. Vannak, akik a munkavállalással együtt lakhelyet is váltanak, és vannak, akik a... Tovább!
egyetem
A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) büntető-feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen sikkasztás, és csalás elkövetésének gyanúja miatt, a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) hallgatói önkormányzatának gazdálkodása miatt. A Kehi adatai szerint, a HÖK... Tovább!
Pécsett a Gandhi Gimnáziumba évente 170-200 roma diák tanul. A pedagógusok a tanításuk mellett, külön figyelmet fordítanak egyéb képességek kibontakoztatására is. Nagy hangsúlyt kap a személyiségfejlesztés, és a képességek fejlesztése is. A tanulókat... Tovább!

Online Köznevelési Magazin | KozNev.hu

A koznev.hu egy nonprofit portál, melynek célja, hogy minél szélesebb körű információval lássa el a Magyar oktatási rendszerrel érdeklődőket korosztálytól és nemzetiségtől függetlenül. Ha bármi ötlete, észrevétele van ahhoz, hogy miként tudnánk oldalunkat még inkább hasznossá tenni, kérjük jelezze elérhetőségünkön. Kellemes olvasást!